מכיוון שפעילות זו שורפת אנרגיה רבה מהגוף, מומלץ לצורך שריפת אנרגיה זו לאכול כחצי שעה לפני האימון ארוחה המבוססת על פחמימות. מחסור באנרגיה יוביל לסחרחורות ובנוסף יצמצם את אפקטיביות האימון. אכילת סוכר לפני אימון אסורה בהחלט, האינסולין אותו מפריש הגוף מונע מהגוף לשרוף שומן. לעומת זאת קפה יכול לשפר את האימון בכך שנותן אנרגיה לגוף. מאחלים מומלצים- ספגטי, אורז בסמטי (מבושל), קוואקר, לחם מקמח מלא, פירות כמו: תפוח, אפרסק, אגס, משמש, שזיף.
בזמן הפעילות:
בפעילות הנמשכת חצי שעה עד שעה וחצי מומלץ לשתות מים בלבד, אם חשים רעב בפעילות ארוכה יותר ניתן לאכול חטיפים או משקאות המבוססים על סוכרים. משקאות הספורט עדיפים על מים בפעילות עם משך זמן ארוך.
לאחר הפעילות:
בשלב זה הגוף עדין שורף אנרגיה, לכן נעדיף לאכול או לשתות מיצי פירות.
חיזוק שרירים
תאי השריר מורכבים מחלבונים, אותם הוא מיצר כאשר השריר מופעל (בזמן אימון), ככל שהגוף עשיר בחלבון כך השריר יתפתח מהר יותר, אך לא באופן גדול מידי (חלבון יכול להפוך לשומן). על מנת לחזק את השריר מומלץ לאכול 10-15 גר' חלבון כשעה לפני האימון ועד 40 דק' לאחריו.
מומלץ לאכול בין 0.8-1 גר' חלבון לכל ק"ג במשקל גופינו, בפריסה רחבה במהלך היום. לאחר האימון עדיף לאכול פחמימות מורכבות שיעזרו לחיזוק הגוף ופיתוח השריר.
מקור חלבון מומלץ: בשר עוף, הודו, בקר דל שומן, ביצה, גבינה 5%, טונה.